Pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Pizzadeeg maken het is de basis voor een lekkere eigen gemaakte pizza maar hoe doe je dat? het is helemaal niet zo moeilijk om dit zelf pizzadeeg te maken.

Zelf pizzadeeg maken

Wat heb je ervoor nodig ?

  • 1 zakje gedroogde gist
  • 500 gram bloem en nog wat extra bloem voor je aanrecht of werkblad te bestuiven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een stukje vershoudfolie

Zelf pizzadeeg maken zo doe je dat?

Pak 200-250 ml lauwwarm water giet dit bij de gist, nu moet je dit even 5 minuten laten staan en daarna ga je het tot een glad mengsel roeren Kijk eens hoe leuk het is om zelf pizzadeeg te maken. Nu doe je de bloem in een mengkom doet er 1 theelepel zout bij maak een kuiltje in het midden en giet hier het gist mengsel in. Voeg nu de olijfolie er aan toe en strooi wat bloem op je aanrecht of werkblad nu kan je het deeg gaan kneden. Kneed het deeg ongeveer 5-10 minuten.

Lekkere pizzaLeg het deeg daarna terug in een mengkom dek het af met vershoudfolie en laat het 30-40 minuten rusten Je ziet wel zelf pizzadeeg maken is niet zo moeilijk je moet er alleen de tijd voor hebben. Na het rusten het deeg nog even goed doorkneden. Rol het nu uit tot de grootte van een pizzabodem. Zo maak je zelf pizzadeeg.

Let op: wil je zelf ook een “gezondere” pizza die wel past in je koolhydraatarme atkinsdieet of je KETO-plan? Overweeg dan een broccoli-bodem. Minder lekker; maar wél een stuk minder koolhydraten, natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *