Pizzadeeg maken zonder gist
Pizzadeeg maken zonder gist
Voor wie allergisch is voor gist of zin heeft in zelfgemaakte pizza, maar geen gist in huis heeft is dit recept om pizzadeeg te maken zonder gist een echte aanrader. bovendien smaakt pizzadeeg zonder gist helemaal niet slecht en is het nog eens beter voor je darmen ook. Hieronder kan je een eenvoudig recept vinden om dit pizzadeeg te maken.
Benodigde ingrediënten om pizzadeeg te maken zonder gist:
- 170 gram zelfrijzend bakmeel.
- 25 cl melk (het liefst op kamertemperatuur).
- 30 gram zachte boter.
- Een halve theelepel zout.
Bereidingswijze om pizzadeeg te maken zonder gist:
- Verwarm de oven voor op 240°c.
- Neem een grote kom en schep hierin de bloem.
- Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hier het zout in.
- Meng de boter onder de bloem.
- Maak een nieuw kuiltje in het deeg en doe hier de melk in één keer bij.
- Meng alles door elkaar met de hand in een draaiende beweging.
- Meng alles tot er een deegbal ontstaat.
- Bestrooi het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg verder.
- Bestrooi het werkblad opnieuw met bloem en rol het deeg uit met een deegroller.
- Vouw de randen iets omhoog zodat er een korst kan ontstaan tijdens het bakken.
- Vet een bakplaat in met olie of boter en leg hier het pizzadeeg zonder gist op.
- Beleg de pizza met beleg naar keuze; gebruik altijd een goede pizzamozarella met een tomatensaus of een pestosaus.
- Doe de pizza in de oven gedurende 15 minuten.
Zo eenvoudig is het om pizzadeeg te maken zonder gist. Eet smakelijk en geniet van de pizza.
Geef een reactie