Pizzadeeg maken

Pizzadeeg invriezen

Lekker, zelfgemaakte pizza!

Best veel werk, maar veel smakelijker dan kant-en-klare supermarktpizza. Omdat het maken van deeg veel tijd en energie kost is het verstandig om het deeg voor twee of drie keer te maken. Je kunt namelijk prima pizzadeeg invriezen.

pizzadeeg invriezenHet invriezen van pizzadeeg

Pizzadeeg invriezen is erg eenvoudig. Maak per pizzabodem een balletje deeg en rol deze in huishoudfolie. Je kunt voor het invriezen van pizzadeeg ook diepvrieszakken gebruiken of een oude plastic broodzak. Zorg dat de lucht goed uit de zak is voor je het pizzadeeg in je diepvriezer stopt. Zorg ook dat de temperatuur in je diepvriezer stabiel is: absoluut cruciaal. Een overzicht van de beste diepvriezers kan je hier vinden.

Het beste is om een klein gaatje in het plastic te maken, de lucht eruit te persen en de zak goed te sluiten. Meer heb je voor het invriezen van pizzadeeg eigenlijk niet nodig. Schrijf nog wel even de datum op de porties, zodat je weet hoelang het deeg al in de vriezer ligt. Je kunt pizzadeeg twee tot drie maanden bewaren in de vriezer.

Ontdooien

Als je het deeg wilt gaan ontdooien doe dat gewoon op kamertemperatuur of in de koelkast onder een vochtige schone keukendoek. Na ongeveer drie uur is het deeg ontdooid. Je kunt dan het deeg uitrollen, de pizza insmeren met tomatensaus, lekker beleggen, even in de oven en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *