Pizzadeeg maken

Pizzadeeg bewaren

Pizza gemaakt en nog wat deeg over

Je hebt een heerlijke pizza gemaakt maar je hebt toch nog wat van het deeg over. Hoe kun je pizzadeeg bewaren? Leg er alvast nog geen pastasaus of kaas op!

Pizzadeeg bewarenGa je morgen of overmorgen weer pizza eten?

Ben je van plan om de volgende dag of de dag daarna weer pizza te gaan eten dan kun je het beste het pizzadeeg goed ingepakt of afgesloten in de koelkast bewaren. Let er wel op dat het goed ingepakt is en zoveel mogelijk lucht dicht. Daarnaast moet je er wel rekening mee houden dat als je pizzadeeg wil bewaren je het niet langer dan twee dagen bewaart.

Pizzadeeg kun je ook in de diepvries bewaren

Wil je het pizzadeeg langer bewaren. Dan kun je er ook voor kiezen om het goed luchtdicht verpakt in de diepvries te bewaren. Als je het in de diepvries wil bewaren blijft het nog ongeveer twee maanden goed. Zo kun je dus ook het pizzadeeg bewaren. Maar dan wel voor een langere tijd. Zorg altijd dat het pizzadeeg op kamertemperatuur is. Zorg altijd dat je pizzadeeg op kamertemperatuur is als je een pizza wil gaan maken. Alleen dan weet je zeker dat je een mooie goede pizzabodem krijgt.

Een reactie

  1. Ik wil graag pizza maken op de bbq met een pizza steen. Dit is voor aardig wat mensen. Kan ik de deeg een dag van te voren al uitrollen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *